Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Başınız belada” diyerek vatandaşları ağına düşürdüler, 15 milyon liralık vurgun yaptılar

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve bu yöntemle yaklaşık 15 milyon TL’lik dolandırıcılık gerçekleştiren bir suç şebekesi ortaya çıkarıldı. Dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlar neticesinde olayla bağlantılı 6 şüpheli gözaltına alındı.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, vatandaşları telefonla

Kamuoyunun güvenliğini tehdit eden nitelikli dolandırıcılık faaliyetlerine karşı emniyet birimlerinin kararlı mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda, vatandaşları hedef alan bir suç şebekesi, titiz bir çalışma sonucunda çökertildi.

Soruşturma Çorum’da Başlatıldı

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla dolandırıcılık ihbarları üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde, şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiği ve ülke genelinde çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği anlaşıldı.

“Başınız Dertte” Yalanıyla Güven Kazandılar

Şebeke üyelerinin, potansiyel kurbanlarını telefonla arayarak kendilerini polis veya cumhuriyet savcısı gibi kamu görevlileri olarak tanıttıkları tespit edildi. Dolandırıcıların, mağdurlara “Kimlik bilgileriniz FETÖ terör örgütü veya dolandırıcılık yapan banka görevlileri tarafından ele geçirildi, adınız ciddi bir suça karıştı, başınız belada” gibi gerçeğe aykırı beyanlarla korku ve panik yarattıkları belirlendi. Bu yöntemle vatandaşların güvenini kazanan şüphelilerin, para ve ziynet eşyalarını talep ettikleri ortaya çıkarıldı.

15 Milyon Liralık Vurgun

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, şebekenin 8 farklı ilde toplam 9 ayrı nitelikli dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği ve bu eylemler sonucunda yaklaşık 15 milyon TL haksız kazanç elde ettiği saptandı. Ayrıca, emniyet ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sırasında yaklaşık 1 milyon TL değerindeki bir dolandırıcılık girişiminin de son anda engellendiği bildirildi.

Dört İlde Eş Zamanlı Operasyonla Yakalandılar

Kimlikleri ve adresleri belirlenen 6 şüpheli şahsın yakalanması amacıyla İstanbul, Diyarbakır, Mersin ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar neticesinde 6 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametgahlarında ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda tabanca ve av fişeği, 6 adet cep telefonu ile sim kart, 13 adet banka kartı ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 50 bin TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, soruşturmanın merkezi olan Çorum’a getirilerek İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çorum Adliyesi’ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.