Bartın’da, bir şahsın boşanma aşamasındaki eşini öldürmesi ve üvey kızını ağır yaralamasıyla sonuçlanan olayın ardındaki detaylar netleşmeye başladı. Yaklaşık iki hafta önce anlaşmalı olarak boşandığı eşinin evine eşyalarını almak için giden şüphelinin, kıskançlık kaynaklı bir tartışma sonrası cinayeti işlediği öğrenildi.
Olayın Perde Arkası ve Gözaltı Süreci
Edinilen bilgilere göre, Orduyeri Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 61 yaşındaki E.A., yaklaşık bir yıl önce evlendiği ve iki hafta önce boşandığı 46 yaşındaki Fati Asan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine E.A., Fati Asan ve onun kızı Ebru Emeksizoğlu’nu defalarca bıçakladı. Ağır yaralanan Fati Asan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kızı Ebru Emeksizoğlu yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Tır ve otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenilen E.A.’nın, anlaşmalı boşanma sonrası şahsi eşyalarını alması için kendisine tanınan süre zarfında İstanbul’dan Bartın’a geldiği belirtildi. İddialara göre, kalacak yeri olmadığı için eski eşinin evinde kalma talebinde bulunan E.A., olay günü Fati Asan ve kızının eve geç saatte gelmesi üzerine kıskançlık kaynaklı bir tartışma başlattı. Bu tartışmanın kısa sürede şiddete dönüşmesiyle feci olay yaşandı. Olay yerinden kaçan E.A., bir süre sonra emniyet güçlerine teslim oldu. Gözaltına alınan zanlı, ifade ve işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hayatını Kaybeden Kadın Son Yolculuğuna Uğurlandı
Cinayet kurbanı Fati Asan için memleketi Bartın’ın Muratbey köyünde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Asan’ın naaşı, Ağdacı Köyü’ndeki aile kabristanlığına defnedildi.
Saldırıda ağır yaralanan Ebru Emeksizoğlu’nun ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.