Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan ortaokul öğrencisi Hasan Berat Güldağı, okulun futbol seçmelerinden döndüğü sırada arkadaşı T.F. ile tartışma yaşadı. Şakalaşma ile başlayan gerginlikte T.F.’nin yeren aldığı büyük bir parke taşını Hasan Berat’ın başına vurması sonucu küçük çocuğun kafatası parçalara ayrıldı ve beyin zarı yırtıldı. Kanlar içinde hastaneye kaldırılan çocuk, Konya Şehir Hastanesi’nde acil ameliyata alındı. Doktorların saatler süren müdahalesiyle yırtılan beyin zarı dikilirken talihsiz çocuğun kafatasının eksik kısımları titanyum plaklarla yeniden oluşturuldu.

SALDIRGAN SERBEST KALDI
Saldırının ardından 5 günü yoğun bakımda olmak üzere toplam 10 gün hastanede tedavi gören Hasan Berat, hayati tehlikeyi atlatsa da kalıcı hasar riskiyle karşı karşıya kaldı. Olayın ardından gözaltına alınan ve kısa bir süre tutuklu kalan T.F. ise 6 gün sonra tahliye edildi. Mağdur aile henüz hastaneden taburcu olmadan gerçekleşen bu tahliye kararı büyük bir üzüntü yaratırken, saldırgan çocuğun sosyal medya hesabından mafya şarkıları eşliğinde paylaştığı gönderi tepkilerin odağı oldu.

YARALI ÇOCUKTA OKULA DÖNÜŞ KORKUSU BAŞLADI
Oğlunun canıyla uğraştığı sırada saldırganın Instagram üzerinden kutlama niteliğinde paylaşım yapmasına isyan eden baba Taha Yasin Güldağı, adaletin yerini bulmasını istediğini belirtti. Kafasındaki ağır yaralarla iyileşmeye çalışan Hasan Berat ise yaşadığı travma nedeniyle artık okula gitmek istemediğini, aynı durumun tekrar yaşanmasından korktuğunu dile getirdi.
