Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan elim bir olayda, serinlemek için Batman Çayı’na giren bir genç hayatını kaybetti. Olay, tarihi ve turistik bir öneme sahip olan Malabadi Köprüsü mevkiinde meydana geldi.
Akıntıya Kapılarak Gözden Kayboldu
Edinilen bilgilere göre, 24 yaşındaki O.H., sıcak havanın etkisiyle serinlemek amacıyla Batman Çayı’na girdi. Bir süre su içerisinde ilerleyen genç, aniden etkili olan akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı ve kısa bir süre sonra gözden kayboldu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde serinlemek için Batman Çayı’na giren genç, boğularak hayatını kaybetti.
Ekipler Seferber Oldu
Gencin akıntıda kaybolduğunu gören çevredeki vatandaşların acil durum çağrısı üzerine bölgeye derhal çok sayıda ekip yönlendirildi. İhbar sonrası Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile 112 Acil Sağlık ekipleri olay yerine intikal etti. Ekipler, kaybolan genci bulmak için su içerisinde ve çay yatağında geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlattı.
Yapılan yoğun çalışmaların ardından O.H.’nin cansız bedenine ulaşılarak sudan çıkarıldı. Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde serinlemek için Batman Çayı’na giren genç, boğularak hayatını kaybetti.