Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Ahilik Haftası daha dolu kutlanmalıydı!’

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan adayı Hakan Dilek, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Esnaf teşkilatlarının esnaf adına önemli bir hafta olan Ahilik Haftası için ortaya koydukları program, Afyon esnafına yakışmamaktadır. Esnaf teşkilatlarının kamuya açıkladıkları program birtakım ziyaretlerden müteşekkildir. Oysa, esnafın da dahil olacağı daha dolu bir programa ihtiyaç vardı” dedi

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan adayı Hakan Dilek, Ahilik

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan adayı Hakan Dilek, 22-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ahiliğin Türk kültüründe esnaf ve zanaatkarların toplumsal hayattaki yerini ve önemini vurgulayan önemli prensipleri içerdiğine vurgu yaptı. Üç kuşaktır sanayi esnafı olan bir aileye mensup olan Dilek, esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin ‘Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ düsturuyla oluşturduğu Ahiliğin ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayandığını belirterek, “Ahi Evran Veli’nin felsefesi günümüzde de bizlere yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir” ifadesine yer verdi. Aynı zamanda Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı olan Hakan Dilek, Ahi Evran Veli’nin kurduğu Ahiliği yaşatmak, esnaflığın temel prensipleri haline getirmek, dürüst ticaretin ve iş ahlakının daima sürmesini, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğin belirterek, Afyon’daki kutlamalar için açıklanan programın oldukça sönük olmasına tepki gösterdi.

GÖREVE GELDİĞİMDE, AFYON’DA AHİLİK HAFTASI TIPKI KIRŞEHİR’DEKİ GİBİ KUTLANACAK

Dilek, ekonomimizin bel kemiği olan esnafların Ahiliğin güçlü mirası koruduğuna dikkat çekerek, “Esnaf teşkilatlarının esnaf adına önemli bir hafta olan Ahilik Haftası için ortaya koydukları program, Afyon esnafına yakışmamaktadır. Esnaf teşkilatlarının kamuya açıkladıkları program birtakım ziyaretlerden müteşekkildir. Oysa, esnafın da dahil olacağı daha dolu bir programa ihtiyaç vardı” dedi. Dilek, Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanlığı seçimini kazandığı takdirde, tıpkı Kırşehir’de olduğu gibi Afyon’da da esnafların da katılımıyla geniş bir çaplı Ahilik Haftası kutlaması yapacaklarını vurguladı. Dilek, açıklamasının sonunda, şunları kaydetti: “Bizi biz yapan değerlerimizi iş dünyamıza yansıtan Ahilik Haftası’nı kutluyor, Pirimiz Ahi Evran-ı Veli’yi ve onun izinde yürüyen bütün ahileri minnetle yad ediyor; esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum.”>>> Haber Merkezi

 

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights