Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı’na resmi talepte bulunarak, şüpheli Erdal T. ve eşi Esma T. için uluslararası arama kararı çıkarılmasını istedi.
Zimmet Memuru İşe Gelmeyince Ortaya Çıktı
Olay, 1 Aralık 2025 tarihinde Büyükçekmece Adliyesi’nde yaşandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Bürosunda görevli zimmet memuru Erdal T.’nin uzun süredir işe gelmediğinin bildirilmesi üzerine, Başsavcı’nın talimatıyla emanet bürosu odası ve kasaları açıldı. Yapılan sayımda, kasalardan yaklaşık 50 kilogram gümüş ve yaklaşık 25 kilogram altının kayıp olduğu tespit edildi.
“Allah Çarşınıza Pazar Versin” Mesajı
Olayın ortaya çıkması üzerine zimmet görevlileri Erdal T. ve diğer şüpheli Kemal D. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yapılan araştırmada, zimmet memuru Erdal T.’nin 19 Kasım 2025 tarihinde ailesiyle birlikte İngiltere’ye kaçtığı belirlendi. Diğer şüpheli Kemal D. ise adresi tespit edilerek gözaltına alındı. Kaçan şüpheli Erdal T.’nin, WhatsApp uygulamasında arkadaşlarına “Ben malları sattım, Allah çarşınıza pazar versin” şeklinde bir mesaj attığı öğrenildi.
Soruşturma derinleştirilirken, şüphelilerin adliyedeki görevleri ve yetkileri de ortaya çıktı. Hizmetli kadrosunda çalışan Erdal T.’nin sadece oda anahtarına sahip olduğu, memur olarak çalışan diğer şüpheli Kemal D.’nin ise hem adli emanet kasası, hem de odanın anahtarına sahip olduğu öğrenildi. Kemal D.’nin 2021 yılından beri adliyede çalıştığı, Erdal T.’nin ise 2022’de göreve başladığı bilgisine ulaşıldı.
Kayıp Altınlar Sahte Vatandaşlık Operasyonuna Ait
Çalınan altınların, İstanbul merkezli 19 ilde yürütülen sahte vatandaşlık soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 113 şüpheliden ele geçirilen ziynet eşyaları olduğu ortaya çıktı.
Kırmızı Bülten ve Soruşturmanın Seyri
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere’ye kaçan Erdal T. ve eşi Esma T. hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na talepte bulundu. Soruşturma kapsamında, şahsın olayı gerçekleştirirken bağlantı kurabileceği diğer kişiler de araştırılıyor. Gözaltına alınan diğer şüpheli Kemal D.’nin ise ilerleyen saatlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
