Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

50 ilde FETÖ operasyonları: 286 şüpheli yakalandı, 154’ü tutuklandı

Türkiye genelinde son bir ayda 50 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 286 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonda, yakalananların büyük kısmı tutuklandı, diğerleri adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonlar, terör örgütünün güncel, finans, askeri mahrem ve mahrem yapılanmalarına yönelik devam ediyor.

Türkiye genelinde son bir ayda 50 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıklarının koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM şube müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu operasyonlar düzenlendi. Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Zonguldak illerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Yakalanan şüpheliler, terör örgütünün güncel yapılanması, finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürütmekle suçlanıyor. Ayrıca, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olmak ve ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatta bulunmak gibi eylemler tespit edildi. Operasyonlarda, FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan kişiler de ele geçirildi.

Yakalanan 286 şüpheliden 154’ü tutuklandı, 79’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Kalanların işlemleri ise devam ediyor. Bakan Yerlikaya, emeği geçenleri tebrik ederek, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Son dönemde benzer operasyonlar hız kazanmış durumda; örneğin 19 Ekim’de jandarma koordinesinde 32 ilde 62 şüpheli yakalanmıştı. Bu gelişmeler, örgütün kalan unsurlarına yönelik baskının arttığını gösteriyor.

Verified by MonsterInsights