Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından kamuoyuna duyurulan operasyon kapsamında, İstanbul ve Kocaeli’de uyuşturucu imalatı ve ticareti yapan bir şebekeye yönelik eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlar neticesinde 3 milyon 40 bin 771 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, olayla ilgili 9 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından kamuoyuna duyurulan operasyon kapsamında, İstanbul

Güvenlik güçleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik son dönemin en kapsamlı operasyonlarından birine imza attı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde İstanbul ve Kocaeli’de gerçekleştirilen planlı operasyonlar sonucunda, piyasaya sürülmeye hazırlanan milyonlarca adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

İmalathaneden Depoya Titiz Takip

Narkotik ekipleri tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde, şüphelilerin uyuşturucu imalatı için Esenyurt’ta komple bir iş hanını kiraladıkları belirlendi. Zanlıların, üretim sürecinin ardından delil bırakmamak ve polis takibinden kaçmak amacıyla binayı hızla boşalttıkları tespit edildi. Şebekenin, üretim faaliyetlerine mobil bir sistemle devam ettiği, Tuzla ve Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kiraladıkları yeni adreslere imalat makinelerini taşıdıkları ortaya çıkarıldı. Üretilen uyuşturucu maddelerin ise Ümraniye’de bulunan bir depoda saklandığı anlaşıldı.

Operasyon ve Ele Geçirilen Maddeler

Fiziki ve teknik takibin tamamlanmasının ardından, belirlenen tüm adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan detaylı aramalarda;

  • 3 milyon 40 bin 771 adet sentetik uyuşturucu hap,
  • Uyuşturucu imalatında kullanılan 52,5 kilogram katkı maddesi

ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgu işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya Duyurdu, Kanıtlar Sergilendi

Operasyonun detayları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı. Bakan Yerlikaya, açıklamasında güvenlik güçlerinin başarılı operasyonunu tebrik ederek, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve imalatta kullanılan materyaller, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde basına sergilendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights