20 Haziran’da karnesini aldıktan sonra Antalya’nın Kepez ilçesindeki evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 13 yaşındaki Fatma Nur Ören, polis ekiplerinin ve ailesinin titiz çalışmaları sonucunda bulundu. 15 gün süren endişeli bekleyiş, baba ve kızın duygusal kavuşmasıyla son buldu.
15 Günlük Kayıp Süreci
Edinilen bilgilere göre, 13 yaşındaki Fatma Nur Ören, karne gününün ardından babasının evdeki evcil hayvanların bakımı için bıraktığı 100 TL’yi yanına alarak evden ayrıldı. İşten döndüğünde kızını evde bulamayan baba Fatih Ören, durumu derhal Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne bildirerek kayıp başvurusunda bulundu. Emniyet güçlerinin başlattığı arama çalışmaları ve güvenlik kamerası incelemelerinden ilk etapta bir sonuç alınamadı. Bu süreçte aile, sosyal medya platformları üzerinden kayıp duyuruları yaparak kızlarını bulmak için yoğun bir çaba sarf etti.
Sevindiren İhbar Burdur’dan Geldi
Arama çalışmaları devam ederken sevindirici haber, Burdur’un Bucak ilçesinden geldi. Bir kafede oturan Fatma Nur’u, basında ve sosyal medyada yer alan kayıp haberlerinden tanıyan işletme sahibi, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine belirtilen adrese intikal eden emniyet ekipleri, genç kızı koruma altına alarak polis merkezine götürdü. Yapılan kimlik teyidinin ve işlemlerin ardından baba Fatih Ören’e müjdeli haber verildi. Haberi alır almaz Bucak’a giden baba, kızını polis merkezinden teslim aldı.

Antalya’da karnesini aldıktan sonra evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 13 yaşındaki Fatma Nur Ören polis ekipleri tarafından bulunarak ailesine teslim edildi. Baba-kızın polis merkezindeki buluşmasında duygusal anlar yaşandı.
Baba Fatih Ören: “İçimdeki Ateş Söndü”
Baba ve kızın polis merkezindeki kavuşma anında duygusal anlar yaşandı. Kızına kavuşmanın mutluluğunu dile getiren Fatih Ören, yaptığı açıklamada, “Cumartesi akşamı Bucak emniyetinden arayıp kızımın bulunduğunu söylediler. O an tarifsiz bir duygu yaşadım,” dedi. Kızının, kendisine koyduğu bazı kurallar nedeniyle evden ayrıldığını ifade ettiğini belirten Ören, bu kuralların onun iyiliği için olduğunu kızına anlattığını söyledi.
Psikolojik olarak yıpranmaması için kızına kayıp olduğu 15 günlük süreçle ilgili sorular sormadığını vurgulayan acılı baba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Çocuğu kayıp olan diğer ailelerin de bir an önce evlatlarına kavuşmasını dilerim. Bu çok zor bir süreç. Kızımın bulunmasında emeği geçen emniyet güçlerimize, sosyal medyadaki paylaşımlarla bize destek olan duyarlı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim. İçimdeki ateş söndü, çocuğuma kavuştum çok şükür.”