Hafta, bugün Gastronomi Konağı’nda yapılacak açılış programıyla başlayacak. Açılış programında protokol konuşmalarının yanı sıra AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın “Türk Mutfağı Haftası” temalı sunumu yer alacak. Etkinlikte ayrıca AKÜ MYO Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Tansu Çelik koordinasyonunda geleneksel kıyafetli kadınlar eşliğinde “Su Nanesi Yemeği” atölyesi ve uluslararası gastronomi projesi tanıtılacak.
YÖRESEL TATLARLA DOLU BİR HAFTA
Hafta boyunca, “Sakala Çarpan Çorbası”, “Patatesli Ev Ekmeği”, “Mercimekli Bükme”, “Vişne Hoşafı” ve “Keşkek” gibi Afyon mutfağının eşsiz lezzetleri öğrencilere, vatandaşlara ve misafirlere ikram edilecek. 23 Mayıs Cuma günü Mevlevihane Türbe Camii’nde Cuma namazı sonrası “Ailede Yemek Kültürü, Sofra Adabı ve İsraf” konulu vaazın ardından cemaate keşkek dağıtımı yapılacak.
HAFTANIN KAPANIŞI ULUSLARARASI GALA İLE TAÇLANACAK
27 Mayıs Salı günü NG Afyon otelde gerçekleştirilecek gala yemeğinde, 100 farklı ülkeden gelen 200 turizm acentesi temsilcisine yöresel lezzetler sunulacak. Bu görkemli organizasyonla birlikte, Türk mutfağının uluslararası tanıtımına önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor. Afyonkarahisar’da hem damakları hem gönülleri doyuracak etkinliklere tüm vatandaşlar davet edildi. >>>Haber MERKEZİ