Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, 2025 Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları doğrultusunda emekliye ayrılmıştı. Görev süresi boyunca kentteki askerî disiplinin yanı sıra sivil-asker ilişkilerinin güçlendirilmesine de önemli katkılar sunan Dağlı’ya, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na veda ziyareti gerçekleştirdi.
Valilik makamında gerçekleşen kabulde, Vali Yiğitbaşı, Tuğgeneral Dağlı’ya Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni hayatında sağlık ve huzur diledi. Görüşmede, Tuğgeneral Dağlı’nın kentteki askerî görevlerinin ötesinde, sosyal dayanışma ve kamu güvenliği alanında sergilediği katkılar da vurgulandı. YAŞ kararlarının ardından kadro yetersizliği gerekçesiyle emekliye ayrılan Tuğgeneral Dağlı’nın yerine henüz yeni bir atama yapılmadı. Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı görevine kimin getirileceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Kentte görev yaptığı süre boyunca disiplini, nezaketi ve kamu kurumlarıyla kurduğu güçlü iş birliğiyle bilinen Tuğgeneral Fatih Dağlı, birçok çevre tarafından “örnek komutan” olarak anılıyor.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ilimizden ayrılarak Balıkesir’de göreve başlayacak olan Albay Ayşegül Şentürk’ü makamında kabul ederek yeni görev yerinde kendisine başarılar diledi. >>>Ferhat YÜKSEL