Kart, programda yüksek lisans teziyle ilgili bilgiler verdi. Tezi hakkında konuşan Kart, “Tezimin ismi, beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında çalışanların kurumsal sosyal sorumluluk algısının işe adanmışlık düzeyleri üzerindeki etkisi: UNESCO gastronomi şehri Afyonkarahisar’da bir araştırma. Akademik çalışmalarımı ağırlıklı olarak sürdürülebilir turizm ve Gastronomi alanında yürütmekteyim” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR UNESCO TARAFINDAN TESCİLLENMİŞ BİR GASTRONOMİ ŞEHRİ”
Böyle bir konuda çalışmasının temel sebebinin turizm işletmelerinin topluma karşı etik ve sosyal boyutuyla yükümlülükleri olan kurumlar olması olduğunu kaydeden Kart, “Afyonkarahisar UNESCO tarafından tescillenmiş bir Gastronomi şehri. Dolayısıyla sürdürülebilirlik önem arz ediyor. Sürdürülebilirlik temel olarak işgücünün varlığıyla ilgili. Şehrin kültürünü, sosyal yapısını artıracak olan buradaki işgücü. Bu işgücünün sosyal ve psikoloji durumu da çok önemli. Tezimde bu konuyu ele aldım” dedi. >>>Haber Merkezi