Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nurullah Kart’ın çalışmaları turizm ve gastronomi üzerine

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM iş birliğinde süren Kampüs programına AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans mezunu, AKÜ Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi Nurullah Kart konuk oldu.


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM iş birliğinde süren

 

Kart, programda yüksek lisans teziyle ilgili bilgiler verdi. Tezi hakkında konuşan Kart, “Tezimin ismi, beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında çalışanların kurumsal sosyal sorumluluk algısının işe adanmışlık düzeyleri üzerindeki etkisi: UNESCO gastronomi şehri Afyonkarahisar’da bir araştırma. Akademik çalışmalarımı ağırlıklı olarak sürdürülebilir turizm ve Gastronomi alanında yürütmekteyim” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSAR UNESCO TARAFINDAN TESCİLLENMİŞ BİR GASTRONOMİ ŞEHRİ”

Böyle bir konuda çalışmasının temel sebebinin turizm işletmelerinin topluma karşı etik ve sosyal boyutuyla yükümlülükleri olan kurumlar olması olduğunu kaydeden Kart, “Afyonkarahisar UNESCO tarafından tescillenmiş bir Gastronomi şehri. Dolayısıyla sürdürülebilirlik önem arz ediyor. Sürdürülebilirlik temel olarak işgücünün varlığıyla ilgili. Şehrin kültürünü, sosyal yapısını artıracak olan buradaki işgücü. Bu işgücünün sosyal ve psikoloji durumu da çok önemli. Tezimde bu konuyu ele aldım” dedi. >>>Haber Merkezi

Verified by MonsterInsights