İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, tarihi günleri unutmadı. Milletvekili Olgun, Erzurum Kongresi, Hatay’ın Anavatan’a katılışı ve Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümlerini birer mesajla kutladı.
“VATAN BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ!”
Olgun, “106 yıl önce, işgale karşı direnişin sesi Erzurum’dan yükseldi. O gün reddedilen manda ve himaye, bugün hâlâ hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın temel taşıdır. Bizler, o kutlu mirasa sahip çıkıyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğe yürüyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Erzurum Kongresi’nin mimarlarını ve tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.
“BİR LİDERİN MÜHRÜ, BİR MİLLETİN ÖZÜDÜR: HATAY!”
Milletvekili Olgun, Hatay için de, “23 Temmuz 1939, Hatay’ın Anavatan’a kavuştuğu, bir milletin hayallerinin gerçeğe dönüştüğü gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, büyük bir azim ve inançla kazanılan bu zaferi ve emeği geçenleri saygıyla anıyorum. Hatay’ın Anavatan’a katılışının 86. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
“LOZAN: BU MİLLETİN TAPU SENEDİDİR”
“Vatanın tapusu ebediyen bizdedir” diyen Olgun, Lozan Barış Antlaşması’nın önemine değindi: “Bir milletin iradesiyle yazdığı destanın tescillendiği gündür 24 Temmuz… Lozan Barış Antlaşması; esareti reddeden, bağımsızlığa yemin etmiş bir halkın, vatan toprakları üzerindeki haklı varlığını dünyaya kabul ettirdiği şeref belgesidir. Bugün 102 yaşında… Anadolu’yu işgal planlarına çekilen kalın bir çizgidir Lozan. Misak-ı Millî’nin uluslararası hukuka kazınmış halidir. Cumhuriyetimizin önsözüdür, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve o mücadeleyi omuzlayan aziz milletimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Lozan’ın 102. yılı kutlu olsun. Vatanın tapusu ebediyen bizdedir!” >>>Haber Merkezi