Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mısırlıoğlu: “Asgari ücret masası işçiyi temsil etmiyor”

  İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türk-İş ve

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türk-İş ve Hak-İş’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmama kararı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “İşsizliğin sebebi işsizlerdir” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Mısırlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti eleştirerek, “O masa işçinin masası değil, hükümetin masa süsüdür. Sendikalar temsilci gönderdi ama işçinin sesi hiçbir zaman duyulmadı. Alın teriyle yaşayan milyonların hakkı, göstermelik toplantılarda heba edildi” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRET PROPAGANDA ARACINA DÖNÜŞTÜ”

Başkan Mısırlıoğlu, her yıl asgari ücret belirleme sürecinin tiyatroya döndüğünü belirterek, “Önce umut veriyorlar, sonra açlık sınırının altında bir ücret dayatılıyor. Emeklinin maaşı sefalet düzeyinde, asgari ücretlinin cebi boş. Ama iktidar için önemli olan işçinin karnını doyurması değil, seçim meydanlarında kendi çıkarlarını beslemektir” dedi.

“İŞSİZLİĞİN SEBEBİ HALK DEĞİL, İŞ BİLMEZ İKTİDARDIR”

Maliye Bakanı’nın açıklamalarına sert tepki gösteren Mısırlıoğlu, “Milleti suçlamayı bırakın! İşsizliğin sorumlusu halk değil, ülkeyi yönetenlerdir. Milyonlarca genç iş bulamıyor, üniversite mezunları asgari ücrete mahkûm. İnsanlar aylarca iş arıyor ama karşılarına çıkan ya güvencesiz ya da açlık ücreti” ifadelerini kullandı.

“1 MİLYON 600 BİN İŞ VARSA, GENÇLER NEDEN GÖÇ EDİYOR?”

Mısırlıoğlu, gençlerin yurt dışına göç etmesine dikkat çekerek, “Ortada iş değil, sömürü düzeni var. İnsanlara güvencesiz, sigortasız çalışma dayatılıyor. 16 bin lira alan bir emekli, 22 bin lira asgari ücretli bir işçi nasıl geçinecek? Kira, mutfak, elektrik, doğal gaz, eğitim masrafları derken vatandaş borç batağına sürükleniyor” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET İNSAN ONURUNUN ÖLÇÜSÜDÜR”

Başkan Mısırlıoğlu, asgari ücretin yalnızca bir rakam olmadığını, insan onurunun ölçüsü olduğunu vurguladı ve adil bir ücretin anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti. Mısırlıoğlu, açıklamasını, “Bugün işçinin sesini kısmaya çalışanlar yarın sandıkta milletin tokadını yiyecek. İYİ Parti olarak alın teriyle yaşayan milyonların sesi olmaya devam edeceğiz. Bu düzen değişecek” sözleriyle tamamladı.

 

Verified by MonsterInsights