AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bu yapılan çirkinliğin sanatla ya da fikir özgürlüğüyle ilgisi yoktur. Kutsallarımıza yapılan saygısızlık nefret suçudur ve lanetli bir eylemdir. İktidara geldiklerinde zorunlu din dersini kaldıracaklarını açıklayarak uyuyan hücrelerine mesaj ve cesaret verenler yapılabilecek en büyük terbiyesizlik, edepsizlik, ahlâksızlık ve ihanetin vesilesi olmuştur. Bu millet İslâm ve Peygamber sevgisiyle yoğrulmuş, İslam’ın hâdimi, kalesi ve kılıcı olmuş, askerine ‘Mehmetçik’ ismini vererek Peygamberiyle özdeşleşmiştir. Bu bir terbiyesizlik değil, bilinçli olarak milletin değerlerine ve temellerine taarruzdur. Bu küstah ve mütecaviz ahlaksızlığın arkasında bir siyaset anlayışını da görüyoruz. Eserleriyle muhakkak gurur duyuyorlardır. Ama biz bu güruhun tamamından tiksiniyoruz. #lemankapatılsın.”
“PEYGAMBERİMİZE DİL UZATMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, karikatüre çok sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Mısırlıoğlu, “Bu, ne mizah ne de ifade özgürlüğüdür; doğrudan doğruya kutsallarımıza, inancımıza, Peygamberimize yapılmış çirkin bir saldırıdır” ifadelerini kullandı. Mısırlıoğlu, “bu bir saldırıdır” diyerek şöyle konuştu: “Leman dergisinde yayımlanan ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (S.A.V.) yönelik çirkin bir karikatürle servis edilen içerik, sadece bir terbiyesizlik değil, aynı zamanda İslam’a, Müslümanlara ve bütün kutsal değerlere yönelik açık bir saldırıdır. Bu edepsizliği kınıyor, en sert şekilde reddediyoruz. Buradan açıkça söylüyoruz; Peygamberimize dil uzatmak kimsenin haddi değildir! İnançlarımızı alay konusu yapmaya çalışan, kutsallarımıza dokunmayı basın özgürlüğü sanan bu zihniyet; ne basının itibarıdır ne de toplumun vicdanıdır. Bu karikatür, sözde mizah perdesi arkasına saklanmış bir ahlaksızlıktır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), biz Müslümanların en kıymetli, en dokunulmaz değeridir. O’na hakaret etmek, sadece bireysel bir inanca değil; milyonların kalbine, maneviyatına, geçmişine ve geleceğine saldırmak demektir. Hiçbir yayın organı bu tür bir saygısızlığı meşrulaştıramaz. Bu ülkenin değerleriyle alay eden, toplumsal barışı tehdit eden, inançları hedef alan bu çizimi yayımlayanlar kadar buna sessiz kalanlar da sorumludur. Sessizlik bu çirkinliğe ortaklıktır. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak bu yayıncılığı lanetliyor, Leman dergisini özür dilemeye ve sorumlular hakkında gerekenin yapılması için yetkili mercileri göreve davet ediyoruz. Bu sadece bir eleştiri değil, bir duruştur. Çünkü Peygamberimize hakaret, bizim için en kırmızı çizgidir!”
“BU DÜPEDÜZ AHLAKSIZLIKTIR!”
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Leman dergisinde alçakça karikatürize edilmesine sert tepki gösterdi. Karataş, “Bu düpedüz bir ahlâksızlık ve apaçık bir provokasyondur! Kutsallara hakaret ederek mizah yaptığını sanan paçavra, provokasyon peşinde koşuyor. Mizah kisvesi altında Peygamber Efendimize ve dini değerlere hakaret edilmesi ne fikir ne de basın özgürlüğü ile açıklanamaz! Bu düpedüz bir ahlâksızlık ve apaçık bir provokasyondur! Son dönemde ülkemizde, milli ve manevi değerlerimiz üzerinden toplumsal barışı sabote etmeye yönelik çabalar dikkat çekmektedir. Bölgemizin ateş çemberine döndüğü bir dönemde, bu tarz ‘kışkırtıcı’ ve ‘provokatif’ girişimler; çok net bir şekilde operasyon kokmaktadır. Toplumu tahrik etmeye, inançları aşağılamaya, milletin sinir uçlarıyla oynamaya yönelik bu çirkin teşebbüsün sorumluları hukuk önünde hesap vermelidir. Milletimizi, bu provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.”