Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk ekmeğe rekor talep

Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı Yüntaş Halk Ekmek, 2025 yılında üretimini üç katına çıkararak vatandaşın bütçesine can suyu oldu. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “Hiçbir çocuk aç uyumayacak” diyerek başlattığı sosyal dayanışma politikaları, rakamlara da yansıdı.

Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı Yüntaş Halk Ekmek, 2025 yılında üretimini üç

 

 

2024 yılında günlük 9.800 adet olan toplam ekmek üretimi, 2025 itibarıyla 30.000 adede yükseldi. Satış noktaları ise sadece 6 iken, bu sayı kısa sürede 33’e çıkarıldı. Bu artış, özellikle dar gelirli aileler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

BAŞKAN KÖKSAL: EKMEK SADECE GIDA DEĞİL, BİR İNSAN HAKKIDIR

Halk ekmek üretimindeki bu büyük artış hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Hiçbir çocuğumuzun aç uyumadığı, hiçbir sofranın ekmeksiz kalmadığı bir şehir için gece gündüz çalışıyoruz. Halk ekmek, sadece ucuz ekmek değil; eşit yaşam hakkının, sosyal adaletin bir yansımasıdır,” dedi.

VERİLERLE DEĞİŞİM: 2024-2025 YILI HALK EKMEK ÜRETİM ORANLARI

2024

7500 adet normal ekmek, 1600 adet çeşit ekmek, 700 adet köy ekmeği, 6 adet satış noktası… Toplam 9800 ekmek üretimi

2025

25600 adet normal ekmek, 3700 adet çeşit ekmek, 700 adet köy ekmeği, 33 adet satış noktası… Toplam 30000 ekmek üretimi

Özellikle artan yaşam maliyetlerine karşı vatandaşların kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen bu proje, sosyal belediyeciliğin yerel düzeydeki en somut örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin kısa vadeli hedefleri arasında her mahallede en az bir halk ekmek satış noktası oluşturmak ve glütensiz/özel içerikli ekmek seçeneklerini de genişletmek yer alıyor. Başkan Köksal’ın halk odaklı hizmet anlayışıyla, Afyonkarahisar’da sofralar boş kalmıyor, umutlar tazeleniyor. >>>Haber Merkezi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights