Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Damak çatlatan lezzet: Afyon’un Meşhur Keşkeği

Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yöresel lezzeti keşkek, hem Türkiye’de hem de yurt dışında adını duyurmaya devam ederken, Şuhut ilçesindeki Keşkek Evi ustaları bu özel yemeğin sırlarını paylaştı.

Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yöresel lezzeti keşkek, hem Türkiye'de hem de

Profesyonel aşçı Harun Şenbaba, keşkeğin üç farklı etle hazırlandığını belirterek, “Zemine aşurelik buğday seriyoruz, üzerine pöç eti, löp et ve etli lola kemiğini ekliyoruz. Nohudu da kattıktan sonra fırına veriyoruz. Yaklaşık 13 saat pişiyor” dedi.

Fırından çıkan keşkeğin, Afyon kaymağı ile buluştuğunu ve ardından yaklaşık 1 saat boyunca sürekli karıştırıldığını vurgulayan Şenbaba, “Lezzet burada saklı. Sakız kıvamına ulaşana kadar karıştırmak şart” dedi.

Keşkek Evi Müdürü Abdülkadir Oral ise, “Bu eşsiz lezzeti tatmak için herkesi Şuhut’a bekliyoruz” diyerek davette bulundu. Afyon keşkeği, zahmetli yapımı ve eşsiz tadıyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights