Profesyonel aşçı Harun Şenbaba, keşkeğin üç farklı etle hazırlandığını belirterek, “Zemine aşurelik buğday seriyoruz, üzerine pöç eti, löp et ve etli lola kemiğini ekliyoruz. Nohudu da kattıktan sonra fırına veriyoruz. Yaklaşık 13 saat pişiyor” dedi.
Fırından çıkan keşkeğin, Afyon kaymağı ile buluştuğunu ve ardından yaklaşık 1 saat boyunca sürekli karıştırıldığını vurgulayan Şenbaba, “Lezzet burada saklı. Sakız kıvamına ulaşana kadar karıştırmak şart” dedi.
Keşkek Evi Müdürü Abdülkadir Oral ise, “Bu eşsiz lezzeti tatmak için herkesi Şuhut’a bekliyoruz” diyerek davette bulundu. Afyon keşkeği, zahmetli yapımı ve eşsiz tadıyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor.