İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu, kameralar karşısına geçti. İl Başkanlığındaki haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yapan Başkan Mısırlıoğlu, Sultandağı bölgesinde yaşayan kiraz ve vişne üreticilerinin zor günler geçirdiğini söyledi. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ekonomik kriz ve vatandaşların artan borç yüküyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mısırlıoğlu, icra dairelerinin Afyonkarahisar’daki en büyük emlakçıya dönüştüğünü vurguladı. “Afyonkarahisar’daki tüm emlakçıların satış ilanlarını bir araya getirin, bir de icra müdürlüklerinin satış ilanlarına bakın. Göreceksiniz ki Afyon’un en büyük emlakçısı icra müdürlükleri haline gelmiş durumda,” diyen Mısırlıoğlu, bankaların da en büyük gayrimenkul zengini olduğunu ifade etti.
“BORÇLAR YÜZÜNDEN VATANDAŞ TEFECİLERİN KUCAĞINA DÜŞÜYOR”
Artan borçlar nedeniyle vatandaşların bankalardan kredi alamaz hale geldiğini, bu nedenle de varlık yönetim şirketlerinin kıskacına düştüğünü belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Bugün bankalardan sicili bozulduğu için kredi alamayan vatandaşlarımız, hayatlarını kurtarmak için evini, arabasını ipotek ettirip tefecilerin kucağına düşüyor. Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımız için icra ve varlık şirketleri artık günlük yaşamın bir gerçeği oldu.” Mısırlıoğlu, iktidarın sessiz kaldığı bu tabloyu “sistemin vatandaşı yalnızlığa ve çaresizliğe mahkûm etmesi” olarak yorumladı.
“AKP DÖNEMİNDE MODERN TEFECİLİK SİSTEMİ KURULDU”
Basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mısırlıoğlu, bankaların tahsil edemediği alacakları varlık yönetim şirketlerine düşük bedellerle sattığını, bu şirketlerin ise borçlu vatandaşlara astronomik geri ödeme teklifleri sunduğunu söyledi: “Vatandaşın 10 bin TL’lik borcunu, 3 bin TL’ye devralan bu şirketler, 25-30 bin TL istemeye başlıyor. Üstelik bunu yaparken tehditkâr bir dil kullanıyorlar. Adeta devletin gölgesinde modern tefecilik yapılıyor.”
“İCRA KISKACI ALTINDAKİ VATANDAŞLARIN SESİ OLACAĞIZ”
İYİ Parti olarak halkın sesi olmaya devam edeceklerini belirten Mısırlıoğlu, vatandaşların bu zorluklara sessiz kalmaması gerektiğini söyledi: “Bugün kredi kartı borcu olmayan vatandaş bulmak neredeyse imkânsız. Vatandaşlar bilinmeyen numaralardan gelen tahsilat çağrılarıyla boğuşuyor. Bu sistemin değişmesi lazım. İnsanlarımızın daha fazla yıpratılmasına, sosyal çöküşe sürüklenmesine izin veremeyiz.” Mısırlıoğlu, konuşmasının sonunda hükümete çağrıda bulunarak vatandaşların borç yükünü hafifletecek adımlar atılması gerektiğini vurguladı. >>>Haber MERKEZİ