Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar İhh’dan Kurban Çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Afyonkarahisar Teşkilatı, yeni yönetim kadrosuyla düzenlediği basın açıklamasında 2025 yılı Kurban Organizasyonu hakkında detayları kamuoyu ile paylaştı. Dernek Başkanı Hüseyin Karapınar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, hem yeni dönem hedefleri hem de vakfın yürüttüğü insani yardım projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Afyonkarahisar Teşkilatı, yeni yönetim kadrosuyla düzenlediği

 

 

30 yılı aşkın süredir dünya genelinde savaş, afet ve kriz bölgelerinde faaliyet gösteren İHH’nın Afyonkarahisar teşkilatı, kısa süre önce göreve gelen yeni yönetimiyle çalışmalarına hız verdi. Başkan Karapınar, çoğunluğunu gençlerden oluşan dinamik ve vizyoner kadro ile kente hizmet etmeye hazır olduklarını vurguladı.

120 BİN KURBAN HEDEFİ, GAZZE’YE ÖZEL PAY

İHH’nın geleneksel Kurban Organizasyonu’nun bu yıl 60 ülkede gerçekleştirilmesi planlanıyor. Sabit kurban bedeli 8.500 TL olarak belirlenirken, toplam 120.000 kurban kesimi hedefleniyor. Kurbanların %45’inin Gazze bölgesine ayrılacağı organizasyonda, kesilen etler konserve yapılarak yıl boyunca bölgeye ulaştırılacak. Başkan Karapınar, “Kadirşinas Afyonkarahisarlı hayırseverlerimizin bugüne kadar yaptığı bağışlar büyük bir titizlikle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Hamdolsun, bugüne kadar ne bir aksaklık ne de güven kaybı yaşanmıştır.” ifadelerini kullandı.

KADIN KOLLARI VE GENÇ İHH AKTİF ROL ALACAK

Yeni dönemde kadın kolları, arama kurtarma ekipleri, Genç İHH ve eğitim birimleriyle hem yerel hem de küresel ölçekteki yardım çalışmalarının sürdürüleceğini belirten Karapınar, “İlimizdeki yetimler, ihtiyaç sahipleri ve mazlumlar her zaman önceliğimiz olacak” dedi.

“KURBAN, KARDEŞLİĞE ÇAĞRIDIR”

“İyilik Her Zaman, Her Yerde” anlayışıyla yola devam ettiklerini belirten Karapınar, kurban bağışının bir ibadetin ötesinde, sofralara umut taşıma ve kardeşliğe çağrı anlamı taşıdığını vurguladı. Hayırseverler, kurban bağışlarını Afyonkarahisar’daki dernek binasından ya da 0542 562 03 03 numaralı telefondan yapabilecek. Toplantı, destek çağrısıyla sona erdi. Başkan Karapınar, “Mazlumların sesi olmaya devam etmek için halkımızın desteğini bekliyoruz” diyerek Afyonkarahisar halkını bu iyilik kervanına katılmaya davet etti. >>Şahan KARTAL 

Verified by MonsterInsights