Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Emniyeti, Motofest’te on binlere ulaştı: Uyuşturucuyla mücadelede ‘UYUMA’ dedi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası Motofest etkinliğinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli bir farkındalık çalışması yürüttü. Festival alanında kurulan “Narko Nokta” faaliyetiyle on binlerce vatandaşa ulaşılarak, teknolojik imkanlar kullanılarak bilgilendirme yapıldı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası

Afyonkarahisar, 3 – 7 Eylül tarihleri arasında dünyanın en önemli motor sporları etkinliklerinden biri olan Motofest ve Dünya Motokros Şampiyonası’na (MXGP of TÜRKİYE) ev sahipliği yaptı. On binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin ağırlandığı bu büyük organizasyon, yalnızca spor ve eğlencenin değil, aynı zamanda toplumsal farkındalığın da merkezi oldu. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, festival süresince yürüttükleri “Narko Nokta” faaliyetiyle uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli bir bilinçlendirme çalışmasına imza attı.

Festival Alanında Narkotik Bilgilendirme Noktası

Emniyet Müdürlüğü tarafından festival alanının merkezi bir konumunda kurulan stantta, görevli personel tarafından vatandaşlara uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları, bağımlılığın önlenmesi ve mücadele yöntemleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Gençlerin ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği noktada, uyuşturucuyla mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle değil, toplumsal bilinç ve farkındalıkla kazanılabileceği mesajı vurgulandı.

Teknolojiyle Desteklenen Mücadele: UYUMA Uygulaması Tanıtıldı

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) da etkinliğin odak noktalarından biriydi. Festival kapsamında düzenlenen konserler öncesinde sahneye kurulan dev ekranlarda, UYUMA uygulamasının tanıtım videoları yayınlandı. Bu sayede, vatandaşların şüpheli durumları kolluk kuvvetlerine anında ve kimlik bilgileri gizli kalarak bildirmelerine olanak tanıyan bu önemli teknolojik araç hakkında binlerce kişiye doğrudan ulaşım sağlandı. Yürütülen bu proaktif çalışma, emniyet teşkilatının uyuşturucuyla mücadelede teknolojiyi ne denli etkin kullandığını da gözler önüne serdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights