Afyonkarahisar Belediyesi, Ramazan ayının ilk haftasında düzenlediği iftar programları ve manevi etkinliklerle vatandaşları bir araya getirdi. Belediye Başkanı Burcu Köksal, her akşam farklı mahallelerde iftar sofralarında vatandaşlarla buluşurken, haftanın sonunda Sedat Uçan ilahi dinletisiyle Ramazan’ın manevi atmosferi taçlandırıldı. Ramazan’ın ilk günü Fatih ve Eşrefpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşlarla Fatih Pazaryeri’nde, ikinci günü Karşıyaka Mahallesi Pazaryeri’nde, üçüncü günü Belediye Meclis Üyeleri ile iftarda buluşan Başkan Burcu Köksal, dördüncü gün ise Çavuşbaş Mahallesi’nde kurulan kapalı çadırda vatandaşlarla oruç açtı. Beşinci gün şehit aileleri ve gazilerle özel bir iftar programı düzenlenirken, altıncı gün Osmangazi Mahallesi Pazaryeri’ndeki iftara çevre mahallelerden gelen vatandaşlarla büyük bir katılım sağlandı. Haftanın son gününde ise Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlenen geniş katılımlı iftar programı ile Ramazan ayının manevi atmosferi zirveye ulaştı.
“HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ BİR MEMLEKET HAYALİYLE YOLA ÇIKTIK”
Ramazan’ın birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, paylaşmanın ayı olduğunu belirten Başkan Burcu Köksal, “Biz Afyonkarahisar’da hiç kimsenin ekonomik sıkıntı çekmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkesin huzur içinde, refah içinde yaşadığı bir memleket hayaliyle yola çıktık. Onun için Belediye olarak gece gündüz çalışıyoruz. Allah nice Ramazanlara sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla eriştirmeyi nasip etsin. Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın herkese sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
SEDAT UÇAN UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
7 Mart akşamı, ilahi sanatçısı Sedat Uçan, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Başkan Yardımcıları Ömer Yıldız, Erkan Uysal ve Cem Kasapoğlu’nun katıldığı programda, Sedat Uçan seslendirdiği ilahilerle vatandaşları duygulandırdı. İlahi sanatçısı Uçan’a çiçek takdim eden ve Evliya Çelebi’nin ‘Afyon münevver ve ruhani bir şehirdir’ sözünü hatırlatan Yıldız, “Gerçekten de Afyon münevver ve ruhani bir şehir. Belediye Başkanımız da Ramazan ayımızı Afyon’a yakışır, Afyon’un bilgisine, görgüsüne ve ruhani yapısına yakışır bir şekilde kutlamamızı, hazırlık yapmamızı istedi. Biz de bu alanda Sedat Uçan üstadımızı sizlerle buluşturmak istedik” dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Ramazan’ın ruhuna uygun ezgilerle manevi bir atmosfer oluşturuldu. İlerleyen günlerde Talha Bora Öge Tasavvuf Dinletisi, Necmettin Ötün ve Mehmet Erarabacı’nın ilahi programları olacağı belirtildi. >>>Şahan KARTAL