Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFSİAD üyeleri iftarda buluştu

AFSİAD üyeleri iftarda buluştu
Afyonkarahisar Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından iftar programı düzenlendi. Akrones Otel’de düzenlenen programda konuşan AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, “Geleneksel iftar programımız birlik, beraberliğimiz, istişare etmemiz açısından çok güzel bir organizasyon oluyor. Bu ramazanın huşusunu,  rahmetini, bereketini hep beraber yaşıyoruz. Bugün değerli üyelerimiz ve aynı zamanda kurucu başkanımız olan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de aramızda. Hep birlikte güzel projeleri siz değerli üyelerimiz için geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Geçen yıl ilk başlattığımız yurt dışı gezileriyle ilgili bu senede bir adımımız olacak. Bununla alakalı bir anket düzenlemesi yapacağız. Oralarda sizlerden istirhamımız bizleri yönlendirmeniz, doğru lokasyonlara faydalı bir şekilde gidelim istiyoruz” dedi.

“BAKAN KACIR’DAN SÖZÜ ALDIK

100.Yıl OSB ile ilgili olarak açıklama yapan Sayın, “100.Yıl OSB ile ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla ATSO’da yapılan toplantı da söz aldım. Orada OSB ile ilgili olarak Sayın Bakanımızdan destek istedik. Siz değerli üyelerimizin verdiği güçle o toplantıda  100.yıl OSB’de şu öncülüğü yapabiliriz dedim. AR-GE Merkeziyle alakalı genel manada sanayicilerin çok olduğu istihdamın fazla olduğu bir yerde neden bir AR-GE Merkezi var dediğinde AFSİAD olarak biz bu AR-GE Merkezi’ni yeni yapacağımız AR-GE Merkezi’nde kamu ve özel sektör iş birliğiyle yapabileceğimizi izah ettim. Bir de örnek rol model olsun diye OSB’de helikopter taksi oluşturalım diye bir hedefimiz var. Bununla ilgili Yönetim Kurulu Üyemiz Kirami Bey çalışıyor. Aynı zamanda bakanlıktan destek alabilirsek 100.Yıl OSB’nin kurulumuyla beraber farklı bir konsept oluşturacağız. AFSİAD Akademi’nin adımları atıldı. Bununla ilgili bir yönetim kurulu oluşturuldu üyelerimizden ilk toplantısı yapıldı. Buradaki genel maksat ve mana üyelerimizin aynı zamanda gelişim ve kariyer noktasındaki eğitimleri ara eleman, çalışan personel tedarikiyle alakalı bilgi birikiminin, kamu-sanayi iş birliğinin yapılmasıyla alakalı uğraşlarımız var. Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ZAFERSIFED) Manisa, Uşak, Afyon ve Kütahya illerini kapsamakta. AFSİAD’da orada görev almakta. Bununla ilgili faaliyetleri birlik ve beraberlik içinde yürütüyoruz. Bizim yönetim kurulu toplantımızda ilk etapta bakıldığında  ZAFERSIFED ile ilgili düşündüğümüz şuydu,  Kütahya’da bağımlı kalırsa çok faydalı olmaz, bölgeye hakimiyet Kütahya kısırında kalır diye düşünülmüştü. Ancak bununla ilgili konuştuğumuzda dediler ki biz bunu gelecek döneme Afyonkarahisar’a vereceğiz. Afyon’da ilk AFSİAD nezdinde başlayalım denildi. Afyon’da yine Uluslararası Kadın Girişimcilerle alakalı Melike Akkent başkanımız doğrultusunda yeni yönetimi oluşturacak önümüzdeki ay bir genel kurulumuz var. Orada da bu birlik ve beraberliği hem Afyon çatısı altında hem de AFSİAD çatısı altında geliştirmekten yanayız. Değerli üyelerimiz sizlerden istirhamımız sizlere attığımız mailler, taleplerimiz, anketler yapıyoruz. Bizleri projeler, sosyal sorumluluklar noktasında eğitimler nezdinde veya aklınıza bir isim gelir, bu eğitimciyi getirelim. İstişare edelim, bilgi birikimi olsun. Bunları yönlendirmenizi rica ediyoruz” dedi.

“HIZLA KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTE”

Daha sonra söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı  ve AFSİAD Kurucu Başkanı Hüsnü Serteser, “AFSİAD, ekonomiyle ilgi iş dünyasının 1991 yılında kuruluş olan en eski derneklerinden bir tanesi. Ben şuna çok mutlu oluyorum, çeşitli ekonomi başkanlarının da  AFSİAD bünyesinde olması hakikaten AFSİAD’a güç katıyor. 1991 yılında bir avuç iş adamı arkadaşımızla kurduğumuz derneği bu günlere gelmesi, tabi bizleri de çok mutlu ediyor. Her yönetime ve başkana teşekkür ediyorum. Son Başkan Kadir Bey ve yönetimi de  çok güzel faaliyetler yapıyor. Ticaret ve Sanayi Odası’mızda Sayın Bakanımız Fatih Kacır’ı ağırladık. 2,5 saat iş insanlarımız ve sanayicilerimizle görüş alışverişinde bulunduk. Ben Merkez 2.OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım, Yücel Albay Bey Yönetim Kurulu Üyesi, o OSB’mizi sıfırdan yeşil OSB olarak yapıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon 592 bin metrekare alandan 553 bin metrekaresini tahsis ettik. Hızla kamulaştırma çalışmaları devam etmekte. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımız olursa Türkiye’nin Ankara’nın güneyinden kuzeyine bir çizgi çektiğimizde batısındaki tek 6.bölge OSB oluyor ve çok önemli sıfırdan yeşil OSB yapıyoruz. Bugün aynı zamanda aşağı yukarı 3 senedir uğraştığımız Sağlık Endüstri Bölgesi’nin de hızla Cumhurbaşkanımız tarafından imzalama sözünü Sayın Bakan’dan aldık. Bu Afyon’umuza hakikaten bir üst lige taşıyacak bir projedir. İnşallah bunu da kısa bir zamanda Akrones Otel’in olduğu yerden AFAD’a kadar  850 dönümlük yerde hayata geçireceğiz. Oradaki yönetici şirket ortakları büyük çabalar sonucu TOBB’un da ortak olduğu bir yönetici şirket ile yönetilecek. Yüzde 51’i TSO ile TOBB’un, yüzde 23’ü Özel İdare’nin, yüzde 23’ü Afyonkarahisar Belediyesi’nin, yüzde 2’si AFSÜ’nün, yüzde 1’i AKÜ’nün olmak üzere  bu yönetici şirket Sağlık Endüstri Bölgesi’ni yönetecek. İyi işler yapıp, Afyonkarahisar’ımızı bu konuda ileri noktalara götürecek. Türkiye’nin ilk Sağlık Endüstri Bölgesi olma özelliği taşıyacak. 100.Yıl OSB’nin de aslında fikir babası AFSİAD, söylediği gibi Kadir Bey toplantı da söz aldı. Sayın Bakan bu konuda da önemli destekler vereceğini ifade etti” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından söz alan dernek üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.