Üniversiteler Futsal Milli Takımı Azerbaycan’dan ikincilikle döndü
Afyon Kocatepe Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Ocak’ın antrenörlüğünü yaptığı Üniversiteler Futsal Milli takımı, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenen Türk Dünyası Spor Oyunları’ndan ikincilikle döndü.
SPOR
17.04.2018 10:36:01

Azerbaycan’ın ev sahipliğinde Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan’ın da katılımlarıyla voleybol, futsal, güreş, judo, masa tenisi ve satranç branşlarında düzenlenen müsabakalar festival havasında gerçekleşti. 600’ün üzerinde sporcunun mücadele verdiği müsabakalar Azerbaycan Devlet Televizyonu Azet TV’den canlı olarak yayınlanırken, Üniversiteler Futsal Milli Takımı’nın antrenörlüğünü Afyon Kocatepe Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Ocak yaptı.
Üniversiteler Futsal Milli Takım Antrenörü Yücel Ocak, müsabakalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Futsalın Azerbaycan’da geldiği nokta gerçekten mutluluk verici bir seviyedir. Azerbaycan’da çok sayıda Futsal kulübü bulunmaktadır. Bu kulüpler ciddi bütçelere sahip olarak varlıklarını devam ettirmektedirler. Dünya sıralamasında bir numara olan Brezilya’dan çok sayıda sporcu bulunduruyorlar. Milli Takımlarında bile Brezilyalı antrenörlerle ve sporcularla Dünya sıralamasında oldukça iyi bir seviyeye gelmiştir” dedi.
Türkiye’de Futsal sporuna son yıllarda ilgi gösterilmeye başlandığını vurgulayan Yücel Ocak, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Türkiye’de ise 2003 yılından bugüne kadar Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu yarışma programında yer alan futsal müsabakalarına son yıllarda Milli Eğitimin Okullar arası yarışma programlarında yer alan Futsal müsabakaları da eklenmiştir. Bu bağlamda yılda bir iki grup müsabakası ile futsal geliştirilmeye çalışılmaktadır. TFF bünyesinde 2006 yılından itibaren Milli takımlar boyutunda Futsala yer verilmektedir. Son yıllarda lig oluşturma noktasında girişimlerde bulunulmasına rağmen istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Şu anki Futsal Milli takım sorumlusu Eski Milli futbolcu Sercan Görgülü lig konusunda büyük mücadele içerisindedir. Bu bağlamda 11-13 Nisan tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yapılan ve 16 üniversitenin katıldığı Türkiye Üniversiteler Ünilig Play Off müsabakalarını izlemiştir. Ülkemizde Futsalın gelişebilmesi için mutlaka TFF’nin ciddi bir şekilde bu alana el atması gerekmektedir.”
SPOR
17.04.2018 10:36:01