Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

Bitki üretimine yönelik çalışmalar sürüyor
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik altyapı çalışmaları sürüyor ..

2

Image

Beyindeki tümör burundan çıkarıldı
Afyonkarahisar’da Park Hayat Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatta hastanın beyninde bulunan tümör burun deliklerinden girilerek başarılı bir oper..

3

Image

‘Kanserde erken teşhis önemli’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Türkiye’de kansere yakalanan her 4 kadından birinin meme kanseri olduğunu kaydederek, “Kadınlarda erkeklerden 100 kat..

4

Image

Emzirmenin önemi anlatılıyor
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde emzirmenin önemi konusunda eğitimler veriliyor ..

5

Image

Numune kabulü yapılmayacak

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçici bir süre ile Halk Sağlığı Laboratuvarında geçici süre ile numune kabulü yapılmayacağı belirti..

6

Image

Numune kabulü yapılmayacak

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçici bir süre ile Halk Sağlığı Laboratuvarında geçici süre ile numune kabulü yapılmayacağı belirti..

7

Image

Fertillife denetlendi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fertillife Afyon Hastanesine "Acil Servis Seviyelendirme Denetimi" yapıldı..

8

Image

‘Eski günlere dönmek istiyoruz’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek, Covid-19’dan kurtularak eski günlere dönmek istedikl..

9

Image

İlik nakli olan hasta taburcu oldu
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde kemik iliği nakli olan hasta, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi ..

10

Image

Korkmaz Covid bölümünü gezdi
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar ve Sandıklı Devlet Hastaneleri ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastan..

11

Image

‘Erken teşhis tedavide önemli’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, tüm kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhisin önemli olduğunu belirtti ..

12

Image

Korkmaz, Bolvadin’de inceleme yaptı
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Bolvadin'e giderek buradaki Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu..

13

Image

‘Her şey çocuklarımızın sağlığı için’
Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, bu yılki temanın Çocuklarımızın Sağlığı, Sağlıkların Korunması ve..

14

Image

Korkmaz inceleme yaptı
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapımı devam eden yoğun bakım servislerini ziyaret etti..

15

Image

Koronavirüs testi pozitif çıkan Başhekim Duran, uyardı: “Cihaza bağlanmamak için maske takın”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran’ın son yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Deneyimli doktorun tedavisi evde devam edi..

16

Image

Akdağ dezenfekte ediliyor
Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı’nda vatandaşların yaşanan süreçten etkilenmemeleri için, dezenfekte çalışmaları belirli aralıklarla devam ediyor..

17

Image

İlaçlama çalışmaları yapılıyor
Emirdağ Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında ilaçlama çalışmaları yapılıyor..

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar | Gazete3.com.tr
Image

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kabu ile Doç. Dr. Recep Kara, ‘bor ilaveli gıda ürünleri’ üzerine 5 yıldır yaptıkları araştırmanın sonucunda süt, peynir, yoğurt, kaymak, sucuk gibi et ve süt ürünlerinin raf ömrünü yüzde 20 uzatıp, ürün kaynaklı minerallerin insan vücudundaki faydasını artırmayı başardı.
  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41


Fakültenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Kabu, yaptığı açıklamada, borun süt ve et ürünlerine ilave edilmesiyle ilgili 2014 yılında başladıkları bilimsel araştırmanın başarıya ulaşması sonucunda, geliştirdikleri yöntemin patentini aldıklarını söyledi. Et ve süt ürünlerinin mineral açısından biraz fakir gıdalar olduğuna değinen Kara, "Sebzeler, kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler önemli ölçüde bor içeriyor. Önemli bir hayvansal protein kaynağımız et ve süt ürünlerinden maksimum faydayı sağlamayı amaçladık. Bu gıdalara bor ilave ederek ürünleri zenginleştirmiş olduk. Gıdaların raf ömürlerinin uzamasında da gelişmeler görüldü." ifadelerini kullandı.
“DÜNYADA 200’ÜN ÜZERİNDE BOR ÇEŞİDİ VAR”
Kara, dünyada 200'ün üzerinde bor çeşidinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Gıdalarda tüketilebilmesi için en uygun olanının seçilmesi, hangi gıdada hangi borun kullanılması ve miktarlarının bilinmesi gerekiyor. En önemlisi de gıdanın doğal karakteristik özelliğini bozmaması gerekiyor. Borun insan sağlığı, beyin ve kemik gelişimi ile kanser hastalığı üzerine olumlu etkileri var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bor madenini insanların günlük hayatta saf halde tüketmeleri mümkün değil. Et ve süt ürünlerinde bunu ilave ederek, gıdaların ihtivasını zenginleştirerek, maksimum faydayı elde etmeyi amaçladık.">>>A.A.

  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
24.10.2020
24.10.2020
24.10.2020