Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

“Cilt kanseri sık görülüyor”
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Dr..

2

Image

‘Tuza dikkat edin’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ..

3

Image

‘Boyun fıtığına dikkat edin’
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına katılan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bi..

4

Image

‘Kolon kanseri üçüncü sırada yer alıyor’
Kolon Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, ülkemizde kalın bağırsak kanserinin, tüm kanser türleri ..

5

Image

Çalışmalar değerlendirildi
Türkiye Afet Müdahale Planları (TAMP) Sağlık Hizmet Grubu kapsamında 15. Bölge İlleri Değerlendirme Toplantısı, Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü ev sah..

6

Image

İnsülin pompası tedavisi başladı
AFSÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sena Ulu, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde verilmeye başlanan İnsülin Po..

7

Image

Modern hayvan hastanesi yapılacak
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) yeni binasın..

8

Image

Evde Sağlık Hizmetleri değerlendirildi
Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda hasta ziyaretlerinde en yüksek oranı yakalayan Dinar, İscehisar ve Sandıklı Evde Sağlık Hizm..

9

Image

‘Sigara önemli bir halk sağlığı problemi’
Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, sigara kullanımının dünyada önemli bir halk sağlığı proble..

10

Image

Çocukların psikososyal gelişimi desteklenecek
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı kapsamında eğitim düzenlendi. ..

11

Image

Yenidoğan bakımı eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilimizde de ilgili personele verilen Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimleri devam ediyor...

12

Image

Kan verme çocuklar için eğlenceli olacak
Kan alma işlemini korkulu bir an değil de daha eğlenceli hale getirmek ve çocukların iğne korkusunu yenmeleri amacıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi..

13

Image

‘112’yi gereksiz yere meşgul etmeyin’
112 ekipleri, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’a, 112’nin işlevleri hakkında bilgilendirme yaptı. ..

14

Image

Tutulmaz’dan Duran’a ziyaret
Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti...

15

Image

Özdilek’ten örnek hizmet
Özdilek Afyonkarahisar, toplumda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kızılay kan toplama aracı Özdilek Afyonkarahisar’da gün bo..

16

Image

AFSܒDEN BİR İLK
AFSܒde, Afyonkarahisar’da ilk niteliği taşıyan bir ameliyat daha başarıyla tamamlandı. 3 yaşındaki coast hastası, genel anestezi altında 1,5 saat sür..

17

Image

Aile hekimlerine eğitim
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan tüm aile hekimlerine yönelik eğitim düzenlendi...

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar | Gazete3.com.tr
Image

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kabu ile Doç. Dr. Recep Kara, ‘bor ilaveli gıda ürünleri’ üzerine 5 yıldır yaptıkları araştırmanın sonucunda süt, peynir, yoğurt, kaymak, sucuk gibi et ve süt ürünlerinin raf ömrünü yüzde 20 uzatıp, ürün kaynaklı minerallerin insan vücudundaki faydasını artırmayı başardı.
  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41


Fakültenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Kabu, yaptığı açıklamada, borun süt ve et ürünlerine ilave edilmesiyle ilgili 2014 yılında başladıkları bilimsel araştırmanın başarıya ulaşması sonucunda, geliştirdikleri yöntemin patentini aldıklarını söyledi. Et ve süt ürünlerinin mineral açısından biraz fakir gıdalar olduğuna değinen Kara, "Sebzeler, kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler önemli ölçüde bor içeriyor. Önemli bir hayvansal protein kaynağımız et ve süt ürünlerinden maksimum faydayı sağlamayı amaçladık. Bu gıdalara bor ilave ederek ürünleri zenginleştirmiş olduk. Gıdaların raf ömürlerinin uzamasında da gelişmeler görüldü." ifadelerini kullandı.
“DÜNYADA 200’ÜN ÜZERİNDE BOR ÇEŞİDİ VAR”
Kara, dünyada 200'ün üzerinde bor çeşidinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Gıdalarda tüketilebilmesi için en uygun olanının seçilmesi, hangi gıdada hangi borun kullanılması ve miktarlarının bilinmesi gerekiyor. En önemlisi de gıdanın doğal karakteristik özelliğini bozmaması gerekiyor. Borun insan sağlığı, beyin ve kemik gelişimi ile kanser hastalığı üzerine olumlu etkileri var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bor madenini insanların günlük hayatta saf halde tüketmeleri mümkün değil. Et ve süt ürünlerinde bunu ilave ederek, gıdaların ihtivasını zenginleştirerek, maksimum faydayı elde etmeyi amaçladık.">>>A.A.

  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
27.03.2020
27.03.2020
27.03.2020