Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

ÖZEL HABER - Bağışıklık için adres aktarlar oldu
..

2

Image

PARKHAYAT’ta başarılı tümör ameliyatı
..

3

Image

‘Erken teşhis hayat kurtarır’
..

4

Image

Ruhsal sağlığın toplumda önemi
..

5

Image

Kilo problemine umut oldu
..

6

Image

Diz ağrılarında kök hücre mucizesi

Diz ağrısı şikayetiyle PARKHAYAT Hastanesi’ne başvuran bir hastaya eklem ağrılarının ve kireçlenmelerinin önüne geçmesi için kök hücreden sağlana..

7

Image

14 kişi meme kanserine yakalandı

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Ekim ayının ‘Meme Kanseri Farkındalık’ ayı olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklama da ..

8

Image

‘Anne sütü, bebeğin ilk aşısıdır’

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlikle..

9

Image

Bebek dostu hastaneden farkındalık standı
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Sağlık Bakım Hizmetleri tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında emzirme farkındalığını artırmak a..

10

Image

İlkyardım ve kalp masajı etkinliği
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Sağlık Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde İlkyardım ve Kalp Masajı etkinliği Park Afyon A..

11

Image

Üniversitelilere afet eğitimi verildi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik afetlerde sağlık hizmetleri konusunda eğitim verildi...

12

Image

“Diyalize bağlı yaşam oldukça zor”

Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma ve Yaşatma Derneği (AFDİDER) Başkanı Ahmet Akdağ, “Diyalize bağlı yaşam oldukça zor. Herkesi organ bağı..

13

Image

Balıkçılar, sağlık için balık diyor

Balık sezonu açıldı ve semt pazarlarındaki birbirinden farkı balıklar tezgâhlardaki yerini aldı. Havaların soğumasını bekleyen balıkçı esnafı ba..

14

Image

Herşey güzel bir gülücük için

Özel Nihal Korkmaz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, hafta sonu düzenlenen törenle Afyonkarahisar’ın Uydukent Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı..

15

Image

NRP’de sertifika töreni yapıldı

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Neonatal Resusitasyon (NRP-Yenidoğan Canlandırma) programı eğitimi sona erdi. Eğit..

16

Image

İhsaniye'de Yangın Tatbikatı
..

17

Image

Başkan Şahin Covid-19 aşısı oldu
Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen aşılama programı kapsamında Belediye Başkanı Ahmet Şahin ilk doz Covid-19 aşısını oldu..

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar | Gazete3.com.tr
Image

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kabu ile Doç. Dr. Recep Kara, ‘bor ilaveli gıda ürünleri’ üzerine 5 yıldır yaptıkları araştırmanın sonucunda süt, peynir, yoğurt, kaymak, sucuk gibi et ve süt ürünlerinin raf ömrünü yüzde 20 uzatıp, ürün kaynaklı minerallerin insan vücudundaki faydasını artırmayı başardı.
  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41


Fakültenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Kabu, yaptığı açıklamada, borun süt ve et ürünlerine ilave edilmesiyle ilgili 2014 yılında başladıkları bilimsel araştırmanın başarıya ulaşması sonucunda, geliştirdikleri yöntemin patentini aldıklarını söyledi. Et ve süt ürünlerinin mineral açısından biraz fakir gıdalar olduğuna değinen Kara, "Sebzeler, kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler önemli ölçüde bor içeriyor. Önemli bir hayvansal protein kaynağımız et ve süt ürünlerinden maksimum faydayı sağlamayı amaçladık. Bu gıdalara bor ilave ederek ürünleri zenginleştirmiş olduk. Gıdaların raf ömürlerinin uzamasında da gelişmeler görüldü." ifadelerini kullandı.
“DÜNYADA 200’ÜN ÜZERİNDE BOR ÇEŞİDİ VAR”
Kara, dünyada 200'ün üzerinde bor çeşidinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Gıdalarda tüketilebilmesi için en uygun olanının seçilmesi, hangi gıdada hangi borun kullanılması ve miktarlarının bilinmesi gerekiyor. En önemlisi de gıdanın doğal karakteristik özelliğini bozmaması gerekiyor. Borun insan sağlığı, beyin ve kemik gelişimi ile kanser hastalığı üzerine olumlu etkileri var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bor madenini insanların günlük hayatta saf halde tüketmeleri mümkün değil. Et ve süt ürünlerinde bunu ilave ederek, gıdaların ihtivasını zenginleştirerek, maksimum faydayı elde etmeyi amaçladık.">>>A.A.

  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
12.03.2021
12.03.2021
12.03.2021