Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

'DEVLET HASTANESİ BİNASI ŞUBAT'TA BİTECEK'
İscehisar ilçesinde yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Şubat’ta bitmesi planlanan ha..

2

Image

Sağlığa pedal çevir

Dinar Fatih Ortaokulu ‘Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir’ bisiklet turu öğrenciler, öğretmenler, veliler ve Dinar halkının katılımıyla yapıldı. <..

3

Image

İlk yardım eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri eğitmenleri tarafından verilen İlk Yardım Eğitimi tamamlandı. ..

4

Image

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kabu ile Doç. Dr. Recep Kara, ‘bor ilaveli gıda ürünleri’ ..

5

Image

‘250 bin kişi astımdan ölüyor’

Dünya Astım Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, dünyada 300 milyon kişiyi etkileyen astım hastalığından yılda 25..

6

Image

‘Aşı yaptırmayan zarar eder’

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Fatih Birdane, aşılama yapmanın hayvan ölümlerini ciddi oranda engellediğini belirtti. ..

7

Image

Personele ‘Anne Sütü Eğitimi’

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü personeline ‘Anne Sütü Eğitimi’ verildi. ..

8

Image

Minik Ahmet’in tedavisine başlandı

8 yaşında Kas Hastası olan Ahmet Oruç Bostan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın ailenin dramını duyduğundan bugüne kadar, gösterdiği samimi çalış..

9

Image

Tedavisi artık mümkün

Afyonkarahisar'da yeni kurulan Retina Hastaları Dayanışma Derneği (RETİDER), tanıtım toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Dernek B..

10

Image

112 eğitimini tamamladı

112 ekiplerine yönelik organize edilen 36. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi tamamlandı...

11

Image

Diyaliz hastası canına kıydı

Afyonkarahisar’ın Merkez’e bağlı beldesi Çayırbağ’da bir kişi evinde ölü bulundu...

12

Image

‘Kalp sağlığınıza dikkat edin’

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, kalp sağlığının korunması konusunda yaptığı açıklamada, ülkemizde hastalığa bağlı ölümlerin yüzde 60’lık kısmını..

13

Image

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Sandıklı ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı yapıldı...

14

Image

Doğal diş macunu üretti

Afyonkarahisar'da 8'inci sınıf öğrencisi Muhammet Akman (14), izlediği diş macunu reklamlarından etkilenerek, öğretmenlerinin desteğiyle 6 aylık ..

15

Image

‘Sağlığınız için stresten uzak durun’

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tamer Saylam, mevsim değişiklikleri sonrası yaşabilecek olan enfeksiyon hastalıklardan korunmanın en önemli unsurunun ..

16

Image

‘Çağrıların yüzde 50’si gereksiz’

Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gülsün Ateş Doğan, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 50'sinin gereksiz aramalar olduğ..

17

Image

Eğitim sona erdi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Eğitimleri sona erdi. ..

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar | Gazete3.com.tr
Image

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kabu ile Doç. Dr. Recep Kara, ‘bor ilaveli gıda ürünleri’ üzerine 5 yıldır yaptıkları araştırmanın sonucunda süt, peynir, yoğurt, kaymak, sucuk gibi et ve süt ürünlerinin raf ömrünü yüzde 20 uzatıp, ürün kaynaklı minerallerin insan vücudundaki faydasını artırmayı başardı.
  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41


Fakültenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Kabu, yaptığı açıklamada, borun süt ve et ürünlerine ilave edilmesiyle ilgili 2014 yılında başladıkları bilimsel araştırmanın başarıya ulaşması sonucunda, geliştirdikleri yöntemin patentini aldıklarını söyledi. Et ve süt ürünlerinin mineral açısından biraz fakir gıdalar olduğuna değinen Kara, "Sebzeler, kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler önemli ölçüde bor içeriyor. Önemli bir hayvansal protein kaynağımız et ve süt ürünlerinden maksimum faydayı sağlamayı amaçladık. Bu gıdalara bor ilave ederek ürünleri zenginleştirmiş olduk. Gıdaların raf ömürlerinin uzamasında da gelişmeler görüldü." ifadelerini kullandı.
“DÜNYADA 200’ÜN ÜZERİNDE BOR ÇEŞİDİ VAR”
Kara, dünyada 200'ün üzerinde bor çeşidinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Gıdalarda tüketilebilmesi için en uygun olanının seçilmesi, hangi gıdada hangi borun kullanılması ve miktarlarının bilinmesi gerekiyor. En önemlisi de gıdanın doğal karakteristik özelliğini bozmaması gerekiyor. Borun insan sağlığı, beyin ve kemik gelişimi ile kanser hastalığı üzerine olumlu etkileri var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bor madenini insanların günlük hayatta saf halde tüketmeleri mümkün değil. Et ve süt ürünlerinde bunu ilave ederek, gıdaların ihtivasını zenginleştirerek, maksimum faydayı elde etmeyi amaçladık.">>>A.A.

  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
19.08.2019
19.08.2019
19.08.2019