Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

Vatandaşlar bilgilendirildi
AFSÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, HPV virüsü ve Rahim Ağzı Kanseri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. ..

2

Image

Sağlık ekipleri deprem bölgesinde
Elazığ merkezli 6.8 şiddetinde meydana gelen ve tüm ülkeyi üzen depremin yaralarını sarmak için ilimizden de sağlık ekipleri bölgeye intikal etti...

3

Image

‘İhtiyacı olanları engellemesinler’
Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi yetkilileri İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Kapar, 112’nin gereksiz yere meşgu..

4

Image

‘112’yi gereksiz yere meşgul etmeyin’
İscehisar Belediye Başkan Yardımcısı Nurullah Mardin’i ziyaret eden ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren heyet, 112’nin gere..

5

Image

Çalışmalar değerlendirildi
İl Anne Sütü Komitesi Toplantısı'nda anne sütünün teşviki ve emzirmenin özendirilmesi için yapılan çalışmalar değerlendirildi. ..

6

Image

İlk yardım tiyatro ile anlatıldı
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü’nün paydaş olduğu etkinlik kapsamında, İl Merkezi’nde bulunan İbrahim ..

7

Image

‘Rahim ağzı önlenebilir’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, gerekli tedbirler alınması durumunda rahim ağzı kanserlerinin önlenebileceğini söyledi. ..

8

Image

Yenidoğan Bakım Semineri
İlimizde doğum yaptırılan bütün hastanelerdeki doğumhane, kadın hastalıkları ve doğum, yenidoğan, çocuk servisleri ve 112 de çalışan hekim harici bütü..

9

Image

Eğitimler devam ediyor
İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından yürütülen Üreme Sağlığı Programı kapsamında yapılan personel ..

10

Image

Eczacılara ilk yardım eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Eczacı Odası iş birliği ile Afyonkarahisar Merkez ve ilçelerdeki tüm eczacılara, sertifikalı ilk yardım eğitimi ..

11

Image

TOBB’dan oda ve borsalara talimat
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 81 ilde faaliyet gösteren 365 oda ve borsa yönetimine, gıdada taklit ve tağşiş yapan üye firmaların bu faal..

12

Image

‘Afyon Mutfağı kıymetli bir mücevher’
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın; UNESCO tescilli Afyon mutfağının, dünyaya tanıtılması gere..

13

Image

RUHSAT TAMAM
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSܒnün kemik iliği ruhsatı alma sürecinin tamamlandığını belirtti. ..

14

Image

Korkmaz, sağlık kuruluşlarını ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr.Serhat Korkmaz, kötü hava şartlarına rağmen saha ziyaretlerine devam ediyor. ..

15

Image

Göz sağlığı hayatımız için önemli
Beyaz Baston Görme Engeliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, göz sağlığının korunmasının insan hayatı için büy..

16

Image

Obezite insanlığı tehdit ediyor
AFSÜ Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Murat Çilekar, obezitenin insanlığı tehdit ettiğini söy..

17

Image

AFSܒde kapalı şeker ameliyatı
Yaklaşık 15 yıldır şeker hastalığı (Diyabetes Mellitus Tip 2) ile mücadele eden bir vatandaş, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleşti..

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar | Gazete3.com.tr
Image

Ürünlerin raf ömürlerini uzattılar



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kabu ile Doç. Dr. Recep Kara, ‘bor ilaveli gıda ürünleri’ üzerine 5 yıldır yaptıkları araştırmanın sonucunda süt, peynir, yoğurt, kaymak, sucuk gibi et ve süt ürünlerinin raf ömrünü yüzde 20 uzatıp, ürün kaynaklı minerallerin insan vücudundaki faydasını artırmayı başardı.
  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41


Fakültenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Kabu, yaptığı açıklamada, borun süt ve et ürünlerine ilave edilmesiyle ilgili 2014 yılında başladıkları bilimsel araştırmanın başarıya ulaşması sonucunda, geliştirdikleri yöntemin patentini aldıklarını söyledi. Et ve süt ürünlerinin mineral açısından biraz fakir gıdalar olduğuna değinen Kara, "Sebzeler, kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler önemli ölçüde bor içeriyor. Önemli bir hayvansal protein kaynağımız et ve süt ürünlerinden maksimum faydayı sağlamayı amaçladık. Bu gıdalara bor ilave ederek ürünleri zenginleştirmiş olduk. Gıdaların raf ömürlerinin uzamasında da gelişmeler görüldü." ifadelerini kullandı.
“DÜNYADA 200’ÜN ÜZERİNDE BOR ÇEŞİDİ VAR”
Kara, dünyada 200'ün üzerinde bor çeşidinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Gıdalarda tüketilebilmesi için en uygun olanının seçilmesi, hangi gıdada hangi borun kullanılması ve miktarlarının bilinmesi gerekiyor. En önemlisi de gıdanın doğal karakteristik özelliğini bozmaması gerekiyor. Borun insan sağlığı, beyin ve kemik gelişimi ile kanser hastalığı üzerine olumlu etkileri var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bor madenini insanların günlük hayatta saf halde tüketmeleri mümkün değil. Et ve süt ürünlerinde bunu ilave ederek, gıdaların ihtivasını zenginleştirerek, maksimum faydayı elde etmeyi amaçladık.">>>A.A.

  SAĞLIK    07.05.2019 11:05:41

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
27.01.2020
27.01.2020
27.01.2020